Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Speelplaatstegel geel 50x50x4,5cm Speelplaatstegel geel 50x50x4,5cm

Speelplaatstegel geel 50x50x4,5cm

Product informatie

Kummo speelplaatstegel 50x50x4,5cm geel

Veilige speelplaatstegels in een kleur naar uw keuze

De gele valbrekende speelplaatstegels van Kummo hebben een afmeting van 50cmx50cm met een dikte van 4,5cm. Het schokabsorberende oppervlak biedt bescherming tegen verwondingen en letsel. De golftextuur aan de onderkant van de speelplaatstegels zorgen voor de afvoer van het overtollig water. Dit voorkomt plasvorming en kinderen kunnen ook direct na een regenbui buitenspelen.

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van rubberen speelplaatstegels de kans op blessures verlaagd. De speelplaatstegels van Kummo zijn uitgebreid getest door middel van de HIC-testprocedures (Head Injury Criterion). De speelplaatstegels voldoen aan de Europese norm EN 1177:2008 die is verbonden aan schokabsorberende oppervlakten. Hierdoor bied Kummo de maximale bescherming voor spelende kinderen. De in geel uitgevoerde speelplaatstegels hebben een veilige valhoogte tot 1,5meter wat wil zeggen dat een val tot 1,5m volgens Europese richtlijnen geen schade aan de hersenen zal toebrengen. 

Kummo tegels worden geleverd met verbindingspennen die er voor zorgen dat de speelplaatstegels op hun plek blijven en niet ontvreemd kunnen worden. Wij adviseren u de tegels altijd op een betonnen ondervloer te leggen. De reden hiervoor is dat er dan geen kans is dat de tegels scheef komen te liggen waardoor de verbindingspennen kunnen afbreken en er geen egale vloer ontstaat. Wanneer u geen ondervloer heeft op de speelplaatstegels op te plaatsen kunt u Ecoway grindmatten gebruiken. Deze grindmatten vult u op met grind of met zand. Wanneer u dit gedaan heeft egaliseert u de opgevulde grindmatten en vervolgens plaatst u hierop de speelplaatstegels. 

Het is niet altijd nodig, maar wij adviseren om de tegels op de kopse kanten met behulp van kit en aan elkaar te plakken. Door de tolerantie van het rubber kunnen er tussen de tegels kieren ontstaan. Door een lijm/kit te gebruiken, kunnen deze kieren worden weggewerkt.

Milieuvriendelijk

De speelplaatstegels van Kummo worden vervaardigd uit gerecycled rubber en worden milieuvriendelijk geproduceerd. De speelplaatstegels variëren in dikte waarbij de dikste speelplaatstegels de hoogste veilige valhoogte waarborgen en het meest beschermen tegen blijvend hoofdletsel. De Kummo speelplaatstegels hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. De Kummo speelplaatstegels zijn een duurzame oplossing voor uw speeltuin. Duurzaam voor het milieu omdat ze worden vervaardigd van gerecyclede producten maar ook voor uw budget omdat u na het plaatsen van de tegels er jarenlang geen omkijken naar heeft.

Eigenschappen Kummo speelplaatstegels

- De rubber speelplaatstegels voldoen aan de normen en eisen met betrekking tot brandveiligheid.
- De producten van Kummo worden vervaardigd van 100% gerecyclede producten.
- De rubberen speeltegels van Kummo zijn milieuvriendelijk en mogen de duurzame keurmerken dragen.
- De producten zijn van top kwaliteit en een lange levensduur is gegarandeerd.
- De speelplaatstegels zorgen voor een schokabsorptie waardoor ze beschermen tegen blijvend letsel.
- De speelplaatstegels hebben een geïntegreerd drainage systeem dat zorgt voor de afwatering.
- De Kummo speelplaatstegels zijn anti slip in zowel natte als droge condities.
- De schokabsorberende speelplaatstegels zijn slijtvast, weer- en windbestendig.
- Kummo Speelplaatstegels kunnen worden gesneden op maat.
- Efficiënt en makkelijk te plaatsen.
- De speelplaatstegels zijn makkelijk schoon te maken en vergen nagenoeg geen onderhoud.
- De speelplaatstegels kunnen in de winter bestrooid worden met zout om ijsvorming te voorkomen.

Maat tolerantie dikte: +/- 8%
Maat tolerantie lengte / breedte: +/- 1,5%

Toepassingen

De speelplaatstegels van Kummo zijn toepasbaar op de volgende plekken:

- Speelplaatsen
- Skateparken
- Dagverblijven
- Binnenplaatsen
- Dakterrassen
- Balkons
- Paden en wegen
- Onder klimwanden
- Elke andere situatie waar een schokabsorberende ondergrond voor een veiligere situatie zou zorgen.

Groot assortiment rubber tegels

Naast deze speelplaatstegels voor speelplaatsen biedt Rubbermagazijn tevens een groot assortiment aan verschillende speelplaatstegels aan veilige speelplaatsaccessoires. Aangezien er speeltoestellen in alle soorten en maten bestaan, hebben wij een groot aanbod van schokabsorberende oppervlaktetegels voor elke valhoogte. Neem contact met ons op indien u speelplaatstegels met een valhoogte zoekt die niet op de website staan. De speelplaatstegels bestaan uit gerecycled rubber en kunnen dan ook een beetje afgeven. Een alternatief hiervoor zijn EPDM rubber tegels. Neemt u gerust contact met ons op als u twijfelt welke tegels u het beste kunt gebruiken/aanschaffen, of kijk naar ons complete assortiment van rubber tegels of terras tegels. Lichte afwijking in materiaalkleur is mogelijk.