Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Lentekriebels

dinsdag, 05 februari 2019

De lente is weer aangebroken en daar moeten de nodige voorbereidingen voor getroffen worden. Dit is dan ook een goed moment om eens goed de tuin onder handen te nemen. Rubbermagazijn helpt u daar graag bij.

Een mooie en veilige tuin aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn. Met onze terrastegels legt u in een handomdraai een zeer mooie tuin, terras of balkon aan. De terrastegels zorgen naast hun adembenemende uitstraling ook nog eens voor een verhoogde veiligheid door hun stevige antislip laag. Zelfs na een regenbui ontstaat er geen plasvorming en kan er goed overheen gelopen worden, De terrastegels zijn stevig, comfortabel en makkelijk op maat te snijden.

Wanneer u kleine kinderen heeft, kunt u kiezen om speelplaatstegels te leggen. Dit hoeft natuurlijk niet meteen voor de gehele tuin en kan maar voor bijvoorbeeld een bepaald gedeelte van de tuin gelegd worden waar de speelplaats van uw kind wordt geplaatst. De rest kunt u opvullen met bijvoorbeeld de terrastegels of kunstgras. Bij ons vindt u terrastegels en speelplaatstegels in dezelfde kleuren, zodat ze eventueel gemakkelijk met elkaar we combineren zijn. De speelplaatstegels zijn zeer gemakkelijk te leggen en hebben een pen/gat verbinding waarmee ze goed en stevig aan elkaar vast blijven zitten. Ook zijn ze extra veilig door hun schokabsorberende kwaliteiten en verminderen ze de kans op schade en letsel bij het vallen. Een speciale ondergrond is niet noodzakelijk.
Daarnaast is een regenbui is ook geen probleem, want door de golftextuur aan de onderkant van de tegels wordt het overtollige water goed afgevoerd. Een tip voor in de hete zomer maanden: besproei de tegens regelmatig met koud water om de tegels af te koelen.

Granulaat op rol kan in de tuin voor vele verschillende doeleinden worden gebruikt. Onder granulaat op rol vallen de Recyflooring, Asfaltlook en de Ultrafloor. Recyflooring kan bijvoorbeeld goed worden toegepast als isolatie voor uw tuinhuis of schuur omdat het de kou tegenhoudt. Recyflooring kan zowel op de grond als aan de zijkanten worden geplaatst en kan met of zonder verlijming worden geplaatst. De Asfaltlook kan goed gebruikt worden als onderlaag onder vloeren, tapijt, laminaten en keramische tegels. Ook kan het dienen als ondervloer onder terrastegels of speelplaatstegels. Asfaltlook kan ook prima worden toegepast als ondervloer in uw tuinhuis, schuur of veranda. Het absorbeert het geluid en houdt eventuele trillingen tegen. Daarom kan er ook prima een wasmachine op worden geplaats. De Ultrafloor is net als de twee andere vloeren een goede ondervloer maar kan ook worden toegepast als fitnessvloer bij bijvoorbeeld een eigen fitnessruimte.

Indien u niet voor tegels wilt gaan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om kunstgras te plaatsen. Kunstgras is zeer gemakkelijk te leggen en in de juiste maat (bij) te snijden. Zo heeft u het hele jaar door een groene tuin of terras die weinig onderhoud vergt.

In geval dat u wél een ondergrond nodig hebt, kunt u gebruik maken van de grindmatten. Grindmatten, ook wel bekend als rasters, worden gebruikt als grondversteviging. Ze zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een kliksysteem die op de rasters aanwezig is. Vervolgens dienen de rasters gevuld te worden met grind, split of zand. Daarna kunnen er terrastegels, speelplaatstegel of andere tegels op geplaatst worden.

Om het geheel helemaal af te maken hebben wij ook nog de plantenbakken. Het verschil tussen de reguliere plantenbakken en de plantenbakken van Rubbermagazijn ligt voornamelijk in het design en de vele goede eigenschappen die onze plantenbakken hebben. Ze zijn namelijk UV- en weerbestendig, dus kunnen prima zowel tijdens de zomer als in de winter buiten staan. Daarbij behouden ze altijd hun kleur en zijn waterdoorlatend. Ook worden uw planten in de winter beschermd tegen vorstschade door het materiaal van de plantenbakken; rubbergranulaat.

Een mooie tuin of terras aanleggen is één maar het onderhouden ervan is iets wat daar nog bij komt kijken. Dan kunt u gebruik maken van de waterslangen. Deze slangen zijn van hoge kwaliteit PVC, leverbaar in verschillende binnendiameters en geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. Meestal worden de waterslangen gebruikt voor het besproeien van planten, het schoonmaken van de tuin of het vullen van een opblaasbaar zwembad.

Ook hebben wij platte waterslangen in ons assortiment. De platte waterslangen zijn gemaakt van PVC en versterkt met polyester. Deze slangen zijn echter alleen geschikt voor het afvoeren van water. U kunt de platte waterslangen koppelen aan een onderwaterpomp en zijn de slangen bestand tegen zowel warme als koude temperaturen met een temperatuurbereik van tussen de -10°C tot +65°C.

Rubbermagazijn wenst u veel plezier met de voorbereidingen aan uw tuin en indien er vragen zijn, kunt u uiteraard altijd terecht bij één van onze ervaren medewerkers. Een bezoek brengen aan onze showrooms is ook mogelijk.

Hartelijke groeten,

Het Rubbermagazijn Team