Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Voorkom uitglijden, het ijs is al glad genoeg

vrijdag, 04 januari 2019

Het is weer winter en dat betekent veel kou, sneeuw en ijs. Daardoor vergoot de kans op gladheid en dus ook op uitglijden. Ook op de werkvloer is uitglijden een van de meest voorkomende ongeval types. Maar hoe kun je nu als bedrijf het risico op uitglijden, struikelen of vallen verkleinen en uw bedrijf veiliger maken?

Wanneer het buiten glad is, kan het helpen om strooizout te strooien. Naast het strooien van zout is strooien van zand ook mogelijk. Als u het strooien van zout en/of zand niet ziet zitten of u wilt extra veiligheid, zijn ringmatten een goede oplossing bieden. Ringmatten kunnen namelijk erg goed in de buitenlucht gebruikt worden, ook bij koude temperaturen, sneeuw en ijs. Ringmatten kunnen niet alleen buitenshuis maar ook binnenshuis goed gebruik worden, op bijvoorbeeld drukke werkplekken en looppaden en zijn daarnaast uitstekend te gebruiken als entreemat. Doordat de ringmatten zijn voorzien van een stevige antislip laag, verkleinen ze dan kans op uitglijden en door hun stevigheid zijn ze ook nog eens duurzaam. Ringmatten worden ook vaak gebruikt voor bevroren en besneeuwde locaties zoals ijsbanen en skipistes.

Ook in douches, zwembaden en andere vochtige ruimtes bestaat er een grote kans op uitglijden. Dit kun je voorkomen door natuurlijk op een rustig tempo te lopen of slippers te dragen. Uiteraard zijn dit niet de enige oplossingen. Voor vochtige ruimtes kunnen roostermatten heel goed worden gebruikt. De roostermat is een mat die met name is bedoeld voor natte ruimtes. Roostermatten zijn geschikt voor natte ruimtes door zijn antislip laag die extra veiligheid biedt. Ook zijn ze hygiënisch omdat de roosterstructuur ervoor zorgt dat vloeistoffen er doorheen zakken en het loopoppervlak van de mat stabiel, droog en antislip blijft.

Als u uw medewerkers wilt beschermen tegen uitglijden op de werkvloer, kunt u overwegen om de trapmatten, rubber lopers noppen en de supergrip aan te schaffen. Deze producten zorgen er namelijk voor dat de kans op uitglijden wordt verkleint en dat uw werknemers veilig en verantwoord hun bezigheden kunnen uitvoeren. Trapmatten zijn de ideale oplossing voor de uw trap. Ze beschermen uw trap tegen veroudering en slijtage een hebben een antislip laag voor meer grip.

Nu we het over grip hebben, kan de supergrip natuurlijk niet onopgemerkt blijven. De supergrip spreek voor zichzelf: een mat met veel grip. Als u op zoek bent naar een stabiele, stevige antislip mat, is de supergrip dé oplossing. Deze mat wordt erg vaak gebruikt bij laadruimtes in bestelwagens, winkels, kantoren, trappen en bouwplaatsen. Hetzelfde geldt voor de rubber lopers noppen. Deze matten worden gebruikt voor dezelfde doeleinden als de supergrip. Echter, kunnen de rubber lopers ook nog als anti-vermoeidheidsmat in de buurt van machines gebruikt worden en dempen ze het geluid in drukke werkruimtes.

Ook is hiervan een extra zware uitvoering van beschikbaar, de rubber lopers extra zwaar. Deze lopers zijn bruikbaar waar extra veiligheid een vereiste is of bij zware toepassingen. Ze worden vaak ingezet om slijtage tegen te gaan en om de veiligheid te vergoten. Daarnaast zijn ze ook nog geschikt voor zware toepassingen, bijvoorbeeld in de scheepsvaart en in paardentrailers. Voor uw kantoor, werkruimte of garage zijn de kliktegel noppen een goede oplossing. Deze kliktegels zijn zeer gemakkelijk te leggen door hun eenvoudige kliksysteem, bieden grip door de noppen structuur en bieden stabiliteit door de antislip laag.

Mocht u een bepaald gebied om wat voor reden dan ook willen afsluiten, zijn de kunststof afzethekken een goede oplossing. Dit product is een geweldig alternatief voor de reguliere stalen hekken die worden gebruikt om buitenomgevingen af te zetten. Een groot voordeel van de kunststof afzethekken is dat ze door middel van de roterende voeten gemakkelijk opgestapeld kunnen worden. Ook zijn de hekken goed weersbestendig en kunnen ze bij zowel warme als koude temperaturen gebruikt worden, ook in de sneeuw, regen en ijs. De hekken roesten namelijk niet.

Heeft u vragen?

Mocht u vragen hebben over één van deze of andere producten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze showrooms. Onze ervaren medewerkers geven u graag vakkundig advies.


Hartelijke groeten,

Het Rubbermagazijn Team