Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Rubber voor de trap

dinsdag, 04 september 2018

In veel huizen is de trap een in het oog springend object. Vaak centraal geplaatst in de hal en vormt het een visitekaartje van uw bedrijf of huis.

Rubbermagazijn voert een aantal producten waardoor u uw trap die uitstraling kunt geven die bij u past én ook nog de veiligheid waarborgen die essentieel is bij een regelmatig trapgebruik.
De trapneuzen, rubber lopers, anti-slipprofielen, trapdoppen, trapstukken en trapleuningen van Rubbermagazijn zijn duurzaam en kunnen goed op elkaar worden afgestemd. Hieronder gaan wij iets meer op de verschillende onderdelen in en kunt u gelijk linken naar de desbetreffende categorie.

Rubber lopers 

Rubber lopers of decoratieve rubber vloeren zijn ook geschikt om te gebruiken als trapbekleding. Het materiaal is sterk, slijtvast en leverbaar in diverse motieven en oppervlaktes als ribmotief, tranenplaatmotief, piramidelopers e.v.a.

Houdt u er rekening mee dat rubber lopers en vloeren echter niet geschikt zijn om met een hoek van 90 graden over de voorkant van de traptrede gebogen te worden, na verloop van tijd zal het materiaal dan gaan inscheuren. Voor het afwerken van de stootrand aan de voorzijde van de trap dient u gebruik te maken van een trapneus. 

Trapneus/Trapkant

Trapneuzen kunnen wij leveren in diversen kleuren. Deze trapneuzen brengt u aan als stootrand op de voorzijde van de traptreden al dan niet in combinatie met een rubber loper of vloer. 

Voordelen van trapneuzen/trapkant: 

• Gemakkelijk aan te brengen
• Eenvoudig zelf op de juiste maat te snijden of knippen
• Voorkomt uitglijden (betere voetgrip)
• Nette afwerking van houten en betonnen trappen
  Wij hebben trapneuzen/trapkant in diversen kleuren! 

Infreesprofiel / Antislipprofiel

Vraai maar vooral veiling in een houten of stenen trap zijn de massief rubberen of kunststof T-profielen aan de bovenzijde voorzien van een geribbelde structuur.
Om uitglijden te voorkomen brengt u dit profiel aan in een voorgefreesde sleuf in de trap. (Bekijk product)

Trapdoppen of noppen 

Deze onderdelen worden veelal gebruikt in ijzeren traptreden met gaten om uitglijden te voorkomen.
Trapstukken
Deze voorgevormde rubberen trapstukken bestaande uit trede, stootbord en antislip trapneus kunnen makkelijk op een houten trap worden aangebracht. De bovenzijde is voorzien van een noppenstructuur.

Trapleuning 

Rubbermagazijn levert diverse maten en kleuren kunststof trapleuningprofielen.
Mede door hun functionaliteit en moderne uitstraling worden trapleuningprofielen reeds jaren in de woning- en utiliteitsbouw toegepast.
Deze profielen zijn geschikt voor diverse toepassingen: 

• Als trapleuning
• Als ‘loop’ leuning in gangen van ziekenhuizen
• Voor een balkonhek
• Voor buitentrappen
• Als stootrand 

Heeft u vragen?

Mocht u vragen hebben over één van deze of andere producten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze showrooms. Onze ervaren medewerkers geven u graag vakkundig advies.


Hartelijke groeten,

Het Rubbermagazijn Team