Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Isolatie tegen de kou

vrijdag, 22 december 2017

De koude maanden zijn weer aangebroken. Nu de temperaturen buiten flink aan het dalen zijn, betekent dat ook dat wij ons moeten voorbereiden op de kou en daarom helpt Rubbermagazijn u graag bij het winterklaar maken van uw huis.

Zelfklevend tochtband

De verwarming staat hoog en toch heeft u koude rillingen en een onbehaaglijk gevoel. Dat kan, want tijdens de koude (winter)maanden kan het in uw huis flink gaan tochten. De oorzaak wordt veelal gevonden bij slecht sluitende deuren en ramen. Naast warmte gaat hierdoor ook veel energie verloren en dat is natuurlijk zonde. Rubbermagazijn heeft hier de ideale oplossing voor: zelfklevend tochtband. Zeer gemakkelijk te plaatsen en het houdt de tocht goed tegen. Ons tochtband is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig EPDM rubber en is bedoeld om kou, vocht en stof tegen te houden. Ideaal voor de winter dus! Tevens heeft ons zelfklevend tochtband een sterk herstelvermogen en zal terugveren in zijn oorspronkelijke vorm. Deze eigenschappen zorgen er voor dat uw huis goed en langdurig is beschermd tegen kou en tocht en bent u goed voorbereid op de koude maanden.

Celrubber 

Heeft u last van kleine oneffenheden of kieren in uw huis? Tijdens de koude maanden zou dit er voor kunnen zorgen dat de kou alsnog uw huis binnen weet te komen. Celrubber is dan wat u nodig heeft! Het staat bekend om een aantal eigenschappen, waaronder: goede koudebestendigheid, vochtbestendigheid en flexibiliteit. Rubbermagazijn levert celrubber in EPDM, CR (neopreen) en NBR (nitril) kwaliteit, met of zonder zelfklevende lijmlaag en in zowel band als plaat. Door de zachtheid en flexibiliteit van het materiaal is ons celrubber geschikt om net dat kleine kiertje bij uw deur of raam af te dichten of om oneffenheden af te plakken.

Strokengordijn

Koelingen, vriescellen, magazijnen, garages en ziekenhuizen maken er vaak gebruik van: PVC stroken / strokengordijnen. Waarom kiezen zij hiervoor? Omdat deze een optimale thermische isolatie bieden voor zowel warme als koude omstandigheden, binnen- en buitenshuis. De PVC stroken en strokengordijnen van Rubbermagazijn bieden thermische isolatie bij temperaturen tussen de -20°C en + 50°C. Ook hebben ze goede elastische eigenschappen, zijn ze geluiddempend en houden ze stof en vuil tegen. Daarnaast helpen de strokengordijnen goed tegen tochtproblemen, waarmee u ook lager in uw energiekosten kunt gaan zitten. Mooi meegenomen!

Raamloopprofielen

De meeste woningen zijn min of meer voorzien van isolatie. Meestal wordt er isolatie aangebracht in de spouw (tussen de binnen- en buitenmuur), maar niet bij de ramen. Dat is zonde, want de kou trekt juist bij deze ruimtes erg makkelijk naar binnen waardoor er condensatie op de ramen ontstaat. Dit heeft tot gevolg dat er vocht- en schimmelproblemen kunnen ontstaan. Een goede oplossing voor dit veelvoorkomende probleem is een raamloopprofiel. Rubbermagazijn heeft raamloopprofielen in verschillende soorten en afmetingen, met of zonder een metaalinlage. Deze zijn gemaakt van EPDM kwaliteit en daardoor uitstekend UV- en ozonbestendig. Ook kunnen zij goed tegen extreme weersomstandigheden en beschikken ze over een hoge elasticiteit. Mede hierdoor gaan onze raamloopprofielen erg lang mee en zijn ze geschikt voor vele doeleinden. Daarnaast zal een goede raamisolatie uiteindelijk er voor zorgen dat u kunt besparen op uw energiekosten. Goed voor de portemonnee! 

Heeft u vragen?

Bel gerust met onze klantenservice of breng een bezoek aan één van onze showrooms