Voor 17:00 besteld, Gratis binnen 48 uur geleverd
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Terug naar overzicht

Alles voor de klusser/bouw

woensdag, 19 juli 2017

Deze maand staat onze blog helemaal in het teken van de klusser/bouw met speciaal in de schijnwerpers onze celrubber producten, lijm/kit en kliktegels. Alle drie de producten worden vaak bij ons besteld en roepen ook vaak dezelfde vragen op bij onze klanten. Vanuit Rubbermagazijn leek het ons een goed idee de meest voorkomende vragen eens uitgebreid te behandelen. In deze blog zetten wij de meest voorkomende vragen over celrubber, lijm en kliktegels voor u op een rijtje.

Celrubber 

Celrubber is heel divers in z’n gebruik, zo wordt het als afdichtingsmateriaal, isolatie, geluidsdemping of zelfs als vulling voor kussens gebruikt. Het is een zeer flexibel en veerkrachtig materiaal wordt geleverd in 3 verschillende kwaliteiten, EPDM, CR(Neopreen) en NBR(Nitril). Een veel voorkomende vraag bij Rubbermagazijn is dan ook wat precies het verschil is tussen deze 3 verschillende kwaliteiten. 

Het EPDM celrubber wordt bij ons het meest verkocht en is zeer weersbestendig. Het wordt vaak gebruikt voor het afdichten van kieren en ramen of als dak afdichting. 
 
CR celrubber, ook wel neopreen genoemd, wordt vaak gebruikt in de carrosseriebouw, vliegtuigindustrie, scheepsbouw en automobielindustrie. Dit materiaal is dan ook synthetische olie, brandstof, zeewater, UV-straling en ozon bestendig. Omdat de cellen van dit materiaal gesloten zijn neemt het geen vloeistof op. 
 
NBR celrubber is van de drie verschillende soorten het meest bestand tegen oliën en vetten en wordt daarom veel toegepast in de olie industrie. Het werkt isolerend, is veerkrachtig, flexibel en slijtvast. In de machinebouw wordt het vaak gebruikt als afdichting.

Lijm/Kit 

Rubbermagazijn verkoopt Reinzosil-T, een siliconen afdichtmiddel, wat zeer effectief is bij gladde oppervlakten waar afdichtingsspleten gedicht moeten worden maar als krachtige lijm ook zeer effectief is, zelfs bij natte montage. Voor een mooie afwerking hebben wij het product Re-Move in ons assortiment, wat in een handomdraai oude pakkingen, residuen en afdichtingsmiddelen verwijdert.

PVC Kliktegels 

Onze PVC kliktegels zijn zeer praktisch van aard en worden vaak gebruikt door onze klanten om hun werkplaats, woning of een kinderkamer mee te bevloeren. Wij hebben een breed assortiment kliktegels met verschillende designs die niet alleen praktisch zijn maar er ook mooi uitzien. 
 
Een veel voorkomende vraag over kliktegels bij de klantenservice van Rubbermagazijn is op wat voor soort ondergrond de tegels gelegd kunnen worden. Het antwoord is simpel, de kliktegels kunnen op elke soort ondergrond gelegd worden als deze maar helemaal egaal en glad is. Wat we wel aanraden is om de tegels vast te lijmen met bijvoorbeeld onze PU vloerbedekkingslijm. Het vastlijmen raden wij zeker aan als uw vloer te maken heeft met veel warmteverschillen waardoor de tegels bij het kliksysteem bol kunnen komen te staan. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een instructiefilmpje gemaakt waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u het beste te werk kunt gaan bij het leggen van de vloer. 
 
Bij Rubbermagazijn staan onze klanten en hun wensen met stip op 1. Wij zijn dan ook continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën om u het beste van dienst te kunnen zijn. Wij hopen dat u met plezier onze blog heeft gelezen en wellicht wat aan onze informatie heeft gehad. Mocht u vragen hebben over onze producten kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice waar we u met plezier te woord staan. Ook tijdens de zomer is onze showroom geopend, waar een gespecialiseerd team klaar staat om u verder te helpen.

Heel veel klusplezier en geniet van de zomer.

Vriendelijke groeten,
Het Rubbermagazijn team