Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Oke
Showroom gesloten! Producten afhalen op locatie in Zoetermeer is mogelijk na het plaatsen van een online bestelling. 
Menu ×
× Filters
Voor 17.00 besteld, Gratis zelfde werkdag verzonden
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Afhalen mogelijk
Een veilige trap Terug naar overzicht

Een veilige trap

maandag, 27 september 2021

Over het algemeen wordt er weinig geschreven over de veiligheid van een trap. Toch gebeuren er jaarlijks veel ongelukken op een trap. De veiligheid van trappen in winkels, kantoren, gebouwen en woningen is hierdoor niet geheel onbelangrijk. Rubbermagazijn heeft diverse producten om de veiligheid op een trap te waarborgen. In deze blog worden een aantal mogelijkheden gegeven om een trap zo veilig mogelijk te maken.

Trapmatten en trapdoppen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een trap veiliger te maken, zónder al te grote aanpassingen. Een gladde trap is per definitie een gevaarlijke trap. Om uitglijden en ongelukken te voorkomen zijn er een aantal oplossingen. Zo kunnen op een metalen geperforeerde trap antislip trapdoppen van rubber worden geplaatst. Deze rubber doppen worden in de gaten van de trap geplaatst. Hierdoor wordt de veiligheid aanzienlijk verhoogd, zeker tijdens natte omstandigheden.

Op rechthoekige trappen kan een trapmat worden geplaatst. De trapmatten zijn er in verschillende stijlen en met verschillende profielen. De trapmat met noppen heeft bijvoorbeeld een antislip noppenprofiel, waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk afneemt. Voor buitentoepassingen is de ultragrip trapmat speciaal ontwikkeld. De ultragrip mat heeft de R13 antislip classificatie. Dit is de hoogst haalbare classificatie voor slipweerstand in de Europese Unie en de trapmatten zijn daarnaast zeer geschikt voor intensief loopverkeer.

Profielen

Naast trapmatten en trapdoppen zijn infreesprofielen ook zeer geschikt voor het antislip afwerken van een trap. Met een infreesprofiel wordt de veiligheid op houten trappen bevorderd. De infreesprofielen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Na het plaatsen zal het profiel ongeveer 1mm op het tredevlak liggen. Daarnaast zijn ook trapneuzen zeer geschikt voor het antislip afwerken van een traptrede. Deze trapneuzen zijn bestand tegen schuren en uv-stralen en daarnaast zeer geschikt voor zones met intense passage.

Extra veiligheid

Om de veiligheid op een trap, zelfs na bijvoorbeeld een stroomuitval, te waarborgen heeft Rubbermagazijn speciale veiligheidstape. De glow in the dark veiligheidstape veiligheidstape kan worden geplaatst op traptreden, maar ook op bovendorpels en uitgangen. In het geval van een stroomuitval is het namelijk belangrijk dat deze gebieden goed zichtbaar blijven.