Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Silverwing | TU Delft

maandag, 29 oktober 2018

Eind 2017 kwamen een aantal lucht- en ruimtevaart studenten van de TU Delft op het idee een persoonlijk vliegvoertuig te ontwerpen. Zij maken dit idee realiteit door het ontwerpen en uiteindelijk bouwen van het voertuig.

Het team bestaat uit 25 gedreven studenten die dit project tot een wereldwijd succes willen brengen.

Team Silverwing richt zich op het winnen van de Boeing GoFly competitie. Deze competitie is een wereldwijde stimulans voor het creëren van een “veilig, stil, ultracompact, near-VTOL persoonlijk vliegtoestel dat in staat is, met een bestuurder, 20 mijl te vliegen”. De prijzenpot is in totaal maar liefst 2 miljoen USD.

Van de 160 teams is Silverwing één van de tien winnaars van Phase I. Momenteel zijn ze bezig het voertuig te ontwikkelen (Phase II) met het doel om de hoofdprijs te winnen in Phase III tijdens de Fly-Off in de VS. 

Rubbermagazijn mag zich een trotse sponsor noemen van Silverwing en wenst het team heel veel succes met het bouwen van het vliegvoertuig en de wedstrijd! 

Voor meer informatie: https://www.flysilverwing.com/