Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Talaria

maandag, 01 oktober 2018

Talaria is een nieuw project van studenten van de TU Delft. Het team bestaat uit 36 studenten: een mix van bachelors- en masters afkomstig van vier verschillende continenten. Afgelopen jaar zijn zij bezig geweest met het ontwerpen en perfectioneren van het eerste prototype.

Project Talaria is een uniek project dat bijdraagt aan innovatie op het gebied van Personal Air Mobility. De missie van Talaria is het ontwerpen én bouwen van een ultracompact, geluidsarm, krachtig apparaat dat verticaal kan opstijgen en landen in stedelijk gebied. Daarnaast zet Talaria zich in voor een goede samenwerking tussen overheid, gemeenschappen en onderzoek voor een toekomst in infrastructurele voordelen.

Project Talaria’s visie is dat het snel ontwikkelende gebied van stedelijke luchtmobiliteit in de toekomst toegankelijk is voor ieder individu. Zij willen het mogelijk maken om mensen tijdens de spits als een vogel óver de drukte heen te laten vliegen, wanneer ze naar of van werk gaan. Deze persoonlijke vliegtoestellen kunnen tevens gebruikt worden voor recreatie, toerisme en redding doeleinden.

In oktober 2019 doet Project Talaria mee aan de GoFly Challenge in Amerika. Dit event heeft tevens een prijzenpot van 1.6 miljoen dollar.
Met hun eigen ontwerp van een “VTOL – personal flying device” gaat Project Talaria de Challenge aan om de hoofdprijs binnen te halen. Het doel van de Challenge is het vliegen van een parcours met een verticale tussen landing binnen 30 minuten. De prijzenpot wordt verdeeld over het meest innovatieve concept, afmeting en geluidsuitstoot met als winnaar de snelste tijd op het parcours.

Uiteraard wensen wij Talaria heel veel succes met hun project en een voorspoedige voortgang in hun innovatie proces.

Project Talaria is te volgen via hun website https://talaria.aero/