Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Alles voor de auto & tuning

maandag, 10 september 2018

Siliconen slangen komen oorspronkelijk uit de autosport. Ze zien er met hun felle kleuren namelijk te gek uit, zijn zeer duurzaam en ook nog eens goed geschikt voor eventuele andere toepassingen bijvoorbeeld als een turboslang of een luchtslang. Een van de voordelen van siliconen slangen is dat ze drukbestendig zijn. Een slang tussen turbo en motor móét namelijk hoog drukbestendig zijn om goed te kunnen functioneren. Een ander voordeel is dat de siliconen slangen bestendig zijn tegen chemicaliën. Ook zijn ze bestand tegen zowel zeer hoge als zeer lage temperaturen. Hun werktemperatuur ligt tussen -50°C tot +180°C.

Bij Rubbermagazijn kunt u terecht voor de hoogste kwaliteit siliconen slangen in vele verschillende soorten, kleuren en maten (binnendiameters). Onze slangen hebben minimaal 3 inlages en de grotere diameters zijn zelfs voorzien van 4 inlages. De hardheid van onze siliconen slangen ligt tussen 65-75 Shore A. In ons assortiment hebben wij verschillende soorten siliconen slangen, zoals: de rechte slangen, flexibele slangen, siliconen bochten, siliconen verloopstukken, siliconen balgen en siliconen T-stukken. Zo vindt u elke siliconen slang die u zoekt bij Rubbermagazijn.

Olie & Benzineslangen

Olie en benzineslangen zijn ook zeer geschikt voor de tuning van uw auto. Deze zijn, net als onze siliconen slangen, ook bestand tegen hoge temperaturen. NBR rubber slangen zijn namelijk geschikt tot 100°C en de fluorsiliconen slangen tot 200°C. De olie en benzineslang wordt veelal gebruikt voor het transport van brandstoffen, benzine, diesel, olie, smeermiddelen, hydrauliekolie, inerte gassen en lucht. Kijk wel uit met biodiesel, want daar zijn de slangen niet tegen bestand.(Bekijk product)

Radiatorslangen

De radiatorslangen zijn van oorsprong bedoeld voor het vervoer van heet en koud water van en naar de radiator. Radiatorslangen worden ook wel koelwaterslangen genoemd en verbinden in de auto de afzonderlijke elementen van de koelingskringloop met elkaar en nemen het transport van de koelvloeistof op zich. Het is erg belangrijk om een goede radiatorslang in uw auto te hebben, want als de slang defect is (door middel van een barst bijvoorbeeld), wordt de motor niet goed gekoeld en binnen een paar minuten veel te heet. Hierdoor is permanente motorschade niet meer uit te sluiten. (Bekijk product)

Trillingsdempers

Als u uw auto wilt tunen, kunnen trillingsdempers erg goed van pas komen. Deze zullen uw auto beschermen tegen onnodige trillingen en geluidstrilling. Ze worden gebruikt voor het absorberen van trillingen en het opvangen van schokken.

De trillingsdempers zijn bij Rubbermagazijn beschikbaar in twee varianten: cilindrische trillingsdempers en aanslagdempers. Deze zijn er in meerdere afmetingen en uitvoeringen. Doordat onze dempers uitgevoerd zijn in natuurrubber (NR), zijn ze toepasbaar bij temperaturen van -30°C tot +70°C. (Bekijk product)

Polyetherschuim

Polyetherschuim kan bij auto tuning gebruikt worden voor geluidsisolatie doeleinden. Het materiaal is flexibel en veerkrachtig en heeft goede isolerende eigenschappen, zowel akoestisch als thermisch. (Bekijk product)

Ook kan polyetherschuim worden gebruikt als vulling voor stoelzittingen en rugleuningen. Rubbermagazijn levert polyetherschuim in platen met een piramide structuur en in vlakke platen met diverse afmetingen.

PVC Kantafwerkprofiel

Kantafwerkprofielen worden gebruikt voor afwerking van scherpe randen en kanten en worden gebruikt voor veel uiteenlopende doeleinden, waaronder dus ook auto tuning. Denk bijvoorbeeld aan de (scherpe) randen bij uw ramen en deuren. Kantafwerkprofielen zijn toepasbaar voor metaal, glas, kunststof en hout.

De kantafwerkprofielen van Rubbermagazijn zijn van hoge kwaliteit PVC. Op langere termijn kunt u heel goed het verschil merken tussen slechte kwaliteit PVC en goede kwaliteit PVC. Bij slechte kwaliteit PVC zal de inlage uit het PVC snel breken. Dat is bij goede kwaliteit niet het geval en kan uw kantafwerkprofiel heel lang mee. (Bekijk product)


Heeft u vragen?

Mocht u vragen hebben over één van deze of andere producten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze showrooms. Onze ervaren medewerkers geven u graag vakkundig advies.


Hartelijke groeten,

Het Rubbermagazijn Team