Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Dit doen wij om u die advertenties te tonen die het best aansluiten bij uw interesses en zodat u informatie kunt delen op social media. Meer weten? Bepaal zelf hier uw instellingen.
Voor 17.00 besteld, Gratis volgende dag in huis
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Nova Electric Racing

donderdag, 06 september 2018

Nova Electric Racing is een non-profitorganisatie bestaande uit een compact team studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft. Zij allen zijn uiterst gemotiveerden gedreven om hun doelen met de NovaBike te bereiken.

De visie die zij gemeen hebben is: de overgang lijden naar duurzaam en hoogwaardig motorracen. Nova Electric Racing bevorderd het gebruik van duurzame energie in de racewereld zonder het inleveren van prestatieparameters zoals snelheid en versnelling. 

2017

In 2017 werd er door de NovaBike 08 een topprestatie behaald op de MotoE Competition. Dit is een dynamische Engineering competitie die teams over de hele wereld uitdaagt om elektrische motoren te bouwen en om er mee te racen. Hier wist NovaBike 08 het hoogst haalbare te behalen en mochten ze zichzelf de kampioen van de MotoE Competition 2017 noemen. De NovaBike 08 rijdt in een indrukwekkende 3 seconden van 0 naar 100 km/uur en heeft een top snelheid van 220 km/uur.

Rubbermagazijn heeft de NovaBike gesponsord met siliconen slangen, siliconen bochten, verloopstukken en slang verbinders, allen in de kleur zwart. De siliconen slangen zijn namelijk hele universele slangen en zijn daarbij ook nog eens extreem duurzaam en uitstekend geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen. Daarnaast zien de slangen er natuurlijk ook erg kleurrijk en sportief uit, wat tevens de reden is dat de siliconen slangen zo vaak worden gebruikt in de (turbo)motoren in de race- en rally auto's, motoren, karting en Formule 1.

2018

In 2018 wordt er door Nova Electric Racing zelf een event georganiseerd. Deze staat echter nog in de planning. Uiteraard gaan we er in de komende jaren van competities en races weer uit van het beste resultaat.

Rubbermagazijn wenst NovaBike heel veel succes in de races van 2018 en in de toekomst en hoopt op een succesvolle samenwerking tussen Nova Electric Racing en Rubbermagazijn.


Meer informatie: http://novaracing.nl/