Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 48 uur geleverd
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Voor 17.00 besteld, Gratis binnen 3 dagen gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen in onze showrooms mogelijk
Terug naar overzicht

Rubbermagazijn en NovaBike

donderdag, 03 september 2015

Bij Rubbermagazijn vinden wij het leuk om innovatieve projecten te steunen. Een van deze projecten is NovaBike. NovaBike is een interfacultair project van de TU Delft waarbij studenten samen een revolutionaire motorfiets ontwikkelen en bouwen. Wij zijn onder de indruk van hoe studenten uit de meest uiteenlopende studierichtingen samenwerken. De inzet en het enthousiasme van de jongens is erg inspirerend. In een jaar bouwen zij van scratch een volledig nieuwe, hoogwaardige motorfiets waarop een professionele coureur aan officieuze internationale wedstrijden voor hen racet. Wij vinden het dan ook fantastisch dat de door ons gesponsorde producten worden gebruikt in deze super motorfiets.

Onze producten in de Nova Bike
Er worden een groot aantal uiteenlopende producten van Rubbermagazijn gebruikt voor de nieuwste Nova Bike.

Zo is er een zelfklevend D-profiel gebruikt om de tank aan de bovenkant van de airbox luchtdicht af te sluiten en een volrubber U-profiel zorgt ervoor dat het gat tussen de airbox en de tank luchtdicht is. Verschillende silicone slangen uit ons assortiment leiden koelwater van de water radiator naar het motorblok en ook weer terug. Voorts worden onze speciale oliebestendige siliconen slangen ingezet voor de leiding van olie van de olie radiateur naar het motorblok en als leidingen in de tank van de pomp naar drukregelaar en andere componenten. Alle slangen zijn bevestigd met onze superieure slangklemmen. Trillingen worden gereduceerd door middel van onze trillingdempers.

Leuk is vooral om te vermelden dat de studenten celrubberplaat hebben gebruikt voor de zitting en rugsteun van de coureur en ook als kinsteun voor de coureur tijdens de race.NovaBike in de race

In het verleden hebben NovaBikes al verschillende prijzen in de wacht gesleept, zoals o.a. de UVD dreamteamprijs.

Dit jaar heeft de nieuwste NovaBike meegedaan aan een race in de Speedweek Oschersleben in Duitsland en in oktober zal het team van NovaBike alles op alles zetten om in Assen een prijs in de wacht te slepen. Wij wensen het team NovaBike 2015 heel veel succes hiermee!


Meer weten over NovaBike?
Bent u geïnteresseerd in verdere achtergrond en informatie over het NovaBike project, ga dan naar www.novabike.nl of neem een kijkje op www.facebook.com/novabike.