Voor 17:00 besteld, Gratis binnen 48 uur geleverd
Altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de Benelux
Direct afhalen mogelijk
Terug naar overzicht

Project Mazha / Rubber profielen

maandag, 01 mei 2017

Het ontwerpduo van Studio Met Met laat in hun Mazha project zien wat er nog meer mogelijk is met onze infrais profielen: 'Wij zijn geinspireerd door de manier waarop mensen in China hun eigen Mazha (klapkrukje) repareren door gebruik te maken van alledaagse objecten en materialen, in plaats van direct een nieuw meubel aan te schaffen. De kruk die wij hebben ontworpen is niet per se beter dan de traditionele Mazha maar wij bieden de mogelijkheid om gemakkelijk onderdelen te vervangen of aan te passen naar eigen inzicht. De zitting van de Mazha is verbonden met het frame via het bestaande industriele infrais profiel.

Wij gebruiken niet de antislip functie van het profiel, maar zetten het profiel constructief in als verbinding zodat het gebruik van lijm, nietjes of schroeven overbodig wordt. Dit eenvoudige bouwprincipe maakt het mogelijk om de zitting van de kruk te veranderen met verschillende materialen zoals plastic zakken, theedoeken en folies.

Deze manier van bouwen kan tevens worden toegepast op verschillende alledaagse producten, zoals schoenen en meubilair. Ook denken wij dat het mogelijk is om deze manier van denken binnen een modulaire bouwvorm van architectuur te gebruiken.

Overzicht rubber profielen: