Voor 17.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de benelux

Nieuws

Auto- en motor onderdelen
Terug naar overzicht
09
08

Auto- en motor onderdelen

Als je meer vermogen uit je motorblok gaat halen is het een must goede siliconen slangen te monteren. De topkwaliteit zorgt voor super prestaties en vermindert het risico van schade aan je motorblok als het gevolg van het kapot gaan van de originele slangen. Goede koppelingen zijn horen daar ook bij. Wij geven je de tips die je nodig hebt!

Silicone slangen veroveren de markt

Hoewel veel van onze klanten al precies weten wat ze zoeken, kan een bezoek aan onze showroom vaak van extra waarde voor hen zijn. Als het gaat om siliconen slangen voor onder de motorkap vinden veel van onze klanten het fijn om onze producten van dichtbij te kunnen bestuderen en eventueel gebruik te kunnen maken van onze expertise. Een veel voorkomende vraag is of de slangen flexibel genoeg zijn om een kleine radius te maken. Wij raden dan aan om voor onze flexibele siliconen slangen te kiezen. De flexibele siliconen slangen kunnen makkelijk een bocht van 90 graden en van 180 graden maken.

Zijn silicone slangen, olie of benzinebestendig?
Silicone slangen: zijn over het algemeen beperkt olie- en bezin bestendig wel hebben wij silicone slangen met een speciale binnenlaag, die wel goed bestendig zijn. Ten opzichte van de rubberen olie- en benzineslangen is de hogere hittebestendigheid). Onze NBR slangen zijn tot 100 graden Celsius bestendig en onze fluorsiliconen slangen tot 200 graden Celsius.

Naast onze siliconen slangen zijn onze olie- en benzineslangen ook uitermate geschikt voor de auto- & motorsport. Wij krijgen vaak de vraag tot welke temperatuur onze olie- en benzineslangen bestendig zijn. Onze NBR slangen zijn tot 100 graden Celsius bestendig en onze fluorsiliconen slangen tot 200 graden Celsius.Aluminium verbinders voor een stevige afsluiting

We krijgen zo nu en dan vragen over hoe de slangen het beste met elkaar verbonden kunnen worden. Om de siliconen slangen met elkaar te verbinden, raden wij aan om onze aluminium verbinders of slangen klemmen te gebruiken, zodat de bochten waarin de slangen gelegd worden stevig aan elkaar gekoppeld kunnen worden en nauw aansluiten.

Hoe kan ik mijn slangen het beste koppelen?
Aluminium en koperen verbinders zijn geschikte koppelstukken.  De aluminium en koperen verbinders, zorgen dat het op zijn plek blijft / geen gas of vloeistofverlies. De weerbestendige slangklemmen van Rubbermagazijn zijn ideaal om slangen en componenten vervaardigd uit siliconen, rubber of PVC aan te sluiten.

Hebben jullie ook mijn automat?

Soms krijgt Rubbermagazijn de vraag of er ook automatten op maat gemaakt kunnen worden. In dit geval vragen wij onze klant om een schets te maken van de gewenste mat en de afmetingen en het materiaal te vermelden waarin de mat moet worden geleverd. Uiteraard hebben wij ook kant en klare automatten voor verschillende modellen van verschillende merken.

Bij Rubbermagazijn hebben wij de grootste voorraad van de Benelux en bezorgen wij uw bestellingen altijd gratis. Als u de bestelling voor 17:00 uur plaatst, kunt u uw bestelling binnen 2 werkdagen in huis verwachten. Wij hopen dat u met plezier onze blog heeft gelezen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u met onze klantenservice bellen die op werkdagen van 08 tot 18:00 uur voor u klaar staat om al uw vragen te beantwoorden. De showroom, waar wij u graag ontvangen, is op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur te bezoeken.

Hartelijke groeten,

Het Rubbermagazijn team