Voor 17.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de benelux

Rondsnoer

De rondsnoeren van Rubbermagazijn zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en in zowel volrubber als zachter mosrubber. Wij hebben de rondsnoeren in verschillende kwaliteiten: NBR, EPDM, CR, Viton en Siliconen. Zo is er voor iedere toepassing een rondsnoer in de juiste kwaliteit.

113 Producten

Bekijk 100 per pagina
NBR rubbersnoer 2mm
Vanaf 0,17
NBR rubbersnoer 3mm
Vanaf 0,19
NBR rubbersnoer 4mm
Vanaf 0,24
NBR rubbersnoer 5mm
Vanaf 0,32
NBR rubbersnoer 6mm
Vanaf 0,42
NBR rubbersnoer 7mm
Vanaf 0,49
NBR rubbersnoer 8mm
Vanaf 0,59
NBR rubbersnoer 9mm
Vanaf 0,61
NBR rubbersnoer 10mm
Vanaf 0,78
NBR rubbersnoer 11mm
Vanaf 0,90
NBR rubbersnoer 12mm
Vanaf 0,92
NBR rubbersnoer 13mm
Vanaf 1,03
NBR rubbersnoer 14mm
Vanaf 1,26
NBR rubbersnoer 15mm
Vanaf 1,33
NBR rubbersnoer 16mm
Vanaf 1,52
NBR rubbersnoer 17mm
Vanaf 1,62
NBR rubbersnoer 18mm
Vanaf 1,85
NBR rubbersnoer 19mm
Vanaf 2,01
NBR rubbersnoer 20mm
Vanaf 2,39
NBR rubbersnoer 22mm
Vanaf 2,77
NBR rubbersnoer 25mm
Vanaf 3,92
NBR rubbersnoer 28mm
Vanaf 5,27
NBR rubbersnoer 30mm
Vanaf 5,21
NBR rubbersnoer 35mm
Vanaf 7,77

Rondsnoer

Verschillende kwaliteiten voor verschillende toepassingen.

Dit product wordt veel toegepast als elastiek, rubberkoord, stootrubber, opvulsnoer, om zelf O-ringen te maken en voor decoratieve toepassingen. Het volrubber rondsnoer heeft tevens een beschermende schokabsorberende functie.

De rondsnoeren zijn van NBR kwaliteit en zijn bestand tegen oliŽn, vetten, koolwaterstoffen en verdunde zuren. De snoeren hebben goede mechanische eigenschappen, echter is zijn ze beperkt weer- en ozonbestendig. Daarnaast zijn ze niet goed bestand tegen aromatische verbindingen, halogen koolwaterstof, remvloeistof van auto's of sterke zuren. De gebruikstemperatuur is beperkt tot ca. 110 C.

De rondsnoeren van EPDM kwaliteit worden zonder meer aanbevolen voor toepassingen in de buitenlucht. Het materiaal staat garant voor een lange levensduur aangezien het zeer goed bestand is tegen ozon en ultraviolete (UV) straling. Daarnaast is EPDM toepasbaar voor temperaturen tot 135 graden Celsius en zelfs geschikt voor applicaties met een aantal chemicaliŽn, zuren en logen. EPDM is echter niet bestand tegen oliŽn en vetten.

De rondsnoeren in CR kwaliteit wordt ook wel een Neopreen genoemd. Deze synthetische elastomeer is van alle commerciŽle rubber kwaliteiten het meest allround toepasbaar. De maximale gebruikstemperatuur is 110 graden C. Neopreen is breed inzetbaar en heeft een gemiddelde chemische bestendigheid tegen vele media, waaronder (zee)water, chemicaliŽn, verdunde zuren, oplosmiddelen, minerale oliŽn en vetten. Verder zijn de weer- en ozonbestendigheid goed te noemen.

De Viton rondsnoeren zijn een zeer hoogwaardig fluorhoudend rubber en is goed bestand tegen vele chemicaliŽn, alsmede de meeste geconcentreerde zuren en logen. Het materiaal kan toegepast worden bij verhoogde temperaturen, zelfs tot 200 graden Celsius. Viton ook bekend onder de namen FPM en FKM heeft superieure eigenschappen ten opzichte van andere rubber kwaliteiten, zeker daar waar het duurzaamheid en chemische resistentie betreft.

Siliconen rondsnoeren hebben relatief lage mechanische eigenschappen, treksterkte en scheur vaste eigenschappen. Het siliconenrubber is aan beide zijden glad en is uitstekend bestand tegen temperaturen tot 200įC, het blijft flexibel bij lage temperaturen tot -70įC en is bestand tegen ultraviolet, ozon en weersinvloeden. Het product heeft een lage ontvlambaarheid en veroorzaakt weinig giftige rook. De siliconen rubberplaat heeft een hardheid van +/ - 60 graden shore en heeft een dichtheid van 1.25 g/cm≥. Zo leent het zich dus goed om te gebruiken bij hoge temperaturen. Echter raden wij het gebruik ervan bij hoge drukstoom af. De weerstand tegen olie en koolwaterstof producten is namelijk vrij beperkt en vergelijkbaar met neopreen rubber.

Ons uitgebreide assortiment aan rubber profielen kunt u gemakkelijk doorkijken in onze online brochure die u hier kunt downloaden als pdf. Alle profielen zijn overzichtelijk weergegeven inclusief de artikelnummers, graden shore en lengtes. Neem verder ook eens een kijkje op de webshop naar ons aanbod aan volrubber rechthoekig snoer, slangprofiel of bij de u-profielen.

Materiaal

Kwaliteit

Kleur

Diameter

Hardheid