Voor 17.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de benelux

Plaatrubber siliconen rood

Silicone rubber is een hoogwaardig materiaal en wordt veel toegepast in de farmaceutische-, medische- en voedingsindustrie. Silicone rubber bevat geen schadelijke stoffen en kan zeer breed worden toegepast tot temperaturen van 200 graden Celsius. Het materiaal is soepel en heeft een lange levensduur, ook voor gebruik buiten.

11 Producten

Bekijk 100 per pagina

Siliconen plaatrubber rood

De unieke toepassingen van plaatrubber siliconen rood

Dit rode silicone rubber is fysiologisch inert en dat is de reden dat dit product veel gebruikt wordt in de farmaceutische, medische- en voedingsindustrie.

Wij raden het gebruik van silicone rubber bij hoge drukstoom af. De weerstand tegen olie en koolwaterstof producten is vrij beperkt en vergelijkbaar met neopreen rubber.

Daarnaast heeft silicone plaatrubber relatief lage mechanische eigenschappen, treksterkte en scheur vaste eigenschappen. Het siliconenrubber is aan beide zijden glad en is uitstekend bestand tegen temperaturen tot 200°C, het blijft flexibel bij lage temperaturen tot -70°C en is bestand tegen ultraviolet, ozon en weersinvloeden. Het product heeft een lage ontvlambaarheid en veroorzaakt weinig giftige rook. Zo leent het zich dus goed om te gebruiken bij hoge temperaturen.

De siliconen rubberplaat heeft een hardheid van +/ - 60 graden shore en heeft een dichtheid van 1.25 g/cm3.

Naast deze silicone rubber platen biedt rubbermagazijn tevens celrubber en evaschuimen, rubberprofielen en rubber matten. Benieuwd naar welke soorten pakkingmaterialen wij nog meer in ons assortiment hebben? Ga dan door naar pakkingmaterialen.