Voor 17.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de benelux

Plaatrubber SBR

SBR rubber is bij veel voorkomend rubber geschikt voor algemene en universele applicaties. De maximale temperatuur voor gebruik is 90°C. Toepassingen vinden we onder andere in de bouw, industrie en scheepvaart. SBR rubber heeft een relatief goede weerstand tegen slijtage en zien we bijvoorbeeld terug in transportbanden, (onder)vloeren, isolatie, trillingsdempers en afdichtingen.

72 Producten

Bekijk 100 per pagina

SBR plaatrubber

De vele industriële toepassingen van plaatrubber SBR

SBR plaatrubber staat bekend als universele rubberplaat en wordt gebruikt voor diverse toepassingen in de bouw, scheepvaart, industrie en wagenbouw.

Om de diversiteit van dit product duidelijk te maken hieronder een aantal voorbeelden.
De SBR rubberplaten worden onder andere ingezet bij de preventie van lekkages en het verminderen van luchtstromingen. Maar het kan ook goed gebruikt worden voor geluiddempende en verpakkingsdoeleinden en door het te snijden in stroken, pakkingen of ringen kan het nog voor veel meer gebruikt worden.

Naast de diversiteit heeft SBR plaatrubber nog een aantal uitstekende mechanische eigenschappen. De lage compressie set en een hoge veerkracht. Het is bestand tegen temperaturen tussen -20°C tot +90°C en daardoor ook geschikt voor isolatie, demping- en schokabsorptie doeleinden.

En de platen zijn zelfs goed bestand tegen zuren en zouten maar worden niet aanbevolen om het in contact te brengen oliën en koolwaterstoffen.