Voor 17.00 besteld, binnen 48 uur geleverd
altijd gratis bezorgd
Grootste voorraad in de benelux

Polyetherschuim

Polyetherschuim platen zijn vervaardigd van anti allergisch materiaal. Ze zijn synthetisch,redelijk vochtregulerend en werken schokabsorberend. Polyetherschuim is breed toepasbaar en wordt o.a. gebruikt voor vulling van zitmeubels, geluidsisolatie en verpakkingsdoeleinden. Rubbermagazijn levert polyetherschuim in vlakke platen en platen met piramide structuur in diverse afmetingen.

17 Producten

Bekijk 100 per pagina

Polyetherschuim: het ideale product voor geluidsisolatie 

Heeft u vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder.

Onze polyetherschuim platen worden geproduceerd op basis van polyurethaan (PU) en worden derhalve ook wel polyurethaan schuimplaten genoemd. Polyetherschuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal dat is opgebouwd uit vele kleine cellen. Na indrukking veert het materiaal terug in zijn oorspronkelijke vorm, en het wordt derhalve veelal gebruikt voor kussenvulling, vulling van stoelzittingen en rugleuningen in boten en caravans.

Polyetherschuim is licht en is relatief eenvoudig te verwerken en in iedere gewenste vorm te snijden. Daarnaast heeft het materiaal goede isolerende eigenschappen, zowel thermisch (warmte) als ook akoestisch (geluiddempend).

Verkrijgbaar als vlakke plaat of met piramide structuur

De vlakke platen polyetherschuim van Rubbermagazijn zijn verkrijgbaar in verschillende dichtheden. Onze grijze vlakke platen hebben een dichtheid van 25 Kg/m3 en zijn geschikt voor lichtere toepassingen. Onze blauwe vlakke platen hebben een dichtheid van 35 Kg/m3 en zijn derhalve wat steviger van structuur. Zowel de blauwe als de grijze platen hebben een afmeting van 1200 mm x 2100 mm en zijn verkrijgbaar in diktes van 10 tot en met 100 mm.

Voor een perfecte geluidsisolatie en demping van achtergrondgeluiden heeft Rubbermagazijn polyetherschuim platen met aan één zijde een piramidestructuur. Deze platen kunnen o.a. worden gebruikt in geluidsstudio's, vergaderruimtes of garageboxen. Onze standaard plaat met piramide structuur is verkrijgbaar op een dikte van 40 mm of 70 mm en in de afmetingen 1000 mm x 2000 mm.

Daarnaast hebben wij een zelfklevende uitvoering van de plaat met piramide structuur in ons assortiment. Deze is aan één zijde voorzien van een lijmlaag voor een eenvoudige bevestiging van het materiaal. Onze zelfklevende platen zijn verkrijgbaar in 40 mm en 70 mm dik, op een standaard afmeting van 500 mm x 1000 mm.

Voor meer gedetailleerde informatie en technische specificaties klikt u op het door u gewenste product. U kunt ook onze klantenservice om informatie vragen.

Heeft u een ander artikel nodig?

Voor het dichten van kieren bij ramen en deuren kunt u ook kijken bij ons tochtband. Zoek u een product om warmte of kou in een ruimte vast te houden of voor geluidsisolatie? Kijkt u dan ook eens bij onze PVC stroken.

Voor het wegwerken van kabels in bijvoorbeeld geluidsstudio's heeft Rubbermagazijn een uitgebreide collectie kabelbruggen in het assortiment.

Heeft u informatie nodig die u niet op onze website kunt vinden? De medewerkers van onze klantenservice staan u graag te woord.